Извештај са акције под називом “Пешачка тура кроз јединствену историју Смедерева”

Економско-трговинска школа и стручно веће наставника физичког васпитања је 14.10.2023. године организовала пешачку туру у сарадњи са планинарским друштвом „Челик“ за ученике завршних разреда, њихове одељењске старешине, предметне наставнике и остале заинетресоване ученике. Преко 300 окупљених младих и наставника препешачило је 14км дугу стазу “Здравља”.

“Стаза Здравља” пролази кроз богате виноградарске пределе који сећају на важне историјске догађаје у историји нашег града и земље.

Најлепши део стазе чине поглед на Дунав и Банатску равницу, посебно у делу стазе који вијуга по греди Златног брда. Посетили смо највишу тачку града (219м надморске висине) где се, истовремено, налази Пирамида, као обележје којим се означава да је управо на месту на коме се она налази, измерена највиша висина у целом граду.
Током пута, ученици прве године смера Туристички техничар били су наши својеврсни туристички водичи, те су нам, на свој занимљив начин, не само изнели све детаље у вези са трасом пута који смо прелазили, већ су показали и своје богатство знања и познавање разних занимљивости које могу да се испричају у вези  места која смо обишли.
Наш град може да се похвали како изузетно лепим пределима, тако и богатом историјом, а ми смо данас видели један диван део тога.
Браво за све учеснике шетње!

 

Стручно веће наставника физичког васпитања:
Дарко Илић
Сања Диздар
Душан Кочић
Весна Момировић

Scroll to Top