Туризам и легенде у Смедереву

Како бисмо туристички потенцијал нашег града приближили савременим захтевима тржишта, ученици друге године спровели су анкету и анализирали потребе савременог туристе. Истраживање је настало у оквиру Ерасмус+ пројекта “Дигитална трансформација и виртуелна реалност у туристичком маркетингу”.

У овом видеу истраживале смо мишљење пролазника о свом граду Смедереву. Упитали смо различите људе за њихове утиске и добили смо разнолике одговоре. Свако је оценио град према властитом субјективном мишљењу.

1. Које атракције сте посетили у Смедереву?

60% испитаника није посетило атракције Смедерева јер не познаје довољно добро туристички потенцијал који град нуди.

2. Легенде о Смедереву?

80% испитаника није упознато са легендама које су везане за смедеревски крај.

3. Да ли сматрате да Смедерево има довољно манифестација и културних догађаја ?

Према мишљењу 90% испитаника анкете Смедерево има довољно манифестација и културних догађаја, али нису знали тачне датуме одржавања догађаја.

4. Да ли знате ко је чудовиште Кемза ?

Ни један од испитаника није био упознат са том легендом.

5. Како бисте оценили Смедерево ?

На питање како бисте оценили Смедерево великих 90% испитаника изразило је изузетно позитивно мишљење оцењујући град као изузетно добар.

6. Да ли сте упознати са главним туристичким атракцијама нашег града?

Сви испитаници су изразили своје познавање главних туристичких атракција у нашем граду укључујући смедеревску тврђаву, смедеревски кеј и музеј. То нам указује да су ове значајне локације добро препознате и цењене од стране локалних становника што је важно за промоцију културне и туристичке баштине града.

Циљ је што боља припрема за Међународно такмичења у оквиру истог пројекта.

Надамо се да ћете уживати у видеу!


Scroll to Top