Репортажа са приредбе одржане поводом доделе награда за освојено прво место на овогодишњем TreninGo изазаву „Трчим за школу“

Наша школа је ове године освојила прво место на овогодишњем TreninGo изазову „Трчим за школу. Том приликом организована је приредба у амфитетру школе. Гости су били представници Олимпијског комитета ,Делегација Европске уније и чланови Савеза за школски спорт Србије. Директорка школе је кратким говором поздравила присутне. Након тога, обратио се присутнима представник Олимпијског комитета који се захвалио диреkторки школе на поздравном говору ,на дивној добродошлици и на самом учешћу на такмичењу. У свом говору је нарочито истакао значај спрта за развој младих ,како у физичком тако и у духовном домену. Након кратког обраћања гостију, додељене су пригодне награде у виду спортских рeквизита које је обезбедила Делегација Европске уније Србије. Економско-трговинској школи уручена је награда од 300000 динара. Друго место припало је гимназији 9.мај из Ниша и награда од 200000 динара. Треће место припало је Економско-трговинској школи „Паја Маргановић“ из Панчева и чек од 100000 динара.
Ми смо искористили ову прилику и интервјуисали господина Ђорђа Вишацког, представника Олимпијског комитета, питавши га колико је успешан рад TreningGo апликације и ван овог пројекта, на шта је он одговорио да је успешност свакако очигледна, пример за то је управо овај скуп, а да се свакако ради на проширивању и јачању…Интересовало нас је такође, који од спортова у оквиру овог пројекта има највише интересовања код деце. Добили смо одговор да је то одбојка. Господину Вишацком смо поставили питање да ли би у будућности могли да организују састанак са спортистима који су се квалификовали за Олимпијске игре, неко предавање како би се промовисао спорт код деце. На то смо добили очекиван и охрабрујући одговор да се је то идеја коју они свакако имају и на реализацији исте увелико раде. Интересовало нас је које нове спортове би могли да очекујемо у Календару спортских такмичења и да ли се планирају, као на пример Кик-бокс. Одговор је био неочекиван за нас – „Да, планирамо, али то свакако неће бити Кик
бокс“, додавши да сваки организатор у просеку одабере четири спорта, а од нових спортова тренутно се код неких организатора убацује breik dense. Захвалили смо се саговорнику на издвојеном времену.
Утисци гостију су били веома позитвни, атмосфера је била пријатна, а све се завршило укусном закуском коју су припремили ученици наше школе са својим професорима.
Овај догађај, као и победа наше школе на овогодишњем такмичењу сви ћемо памтити јер представља нашу преданост да истрајемо као и тимски дух наше школе. Победа на овом такмичењу показала је да сваки члан нашег тима играо кључну улогу у успеху. Ова победа биће подсетник на моћ заједништва и сарадње.
Ђак репортер,

Михајло Миладиновић, 1-2

Scroll to Top