Извештај са такмичења у Оријентирингу

Дана 27.05.2024. године одржане су ХII школске олимпијске игре у Новом Саду где су наше ученице Вера Јанковић, Кристина Живановић, Симона Мићовић и Теодора Ристић учествовале тако што су оствариле пласман на Градском такмичењу у Смедереву.

Једном од главних организатора Дејану Томићу смо поставили неколико питања где је он одговорио да је јако задовољан организацијом и временским условима. Наше ученице су биле јако задовољне како су наступале данас и да су им најтеже тачке биле 7,15. Девојке су показале вештину оријентисања у простору, сналажљивост, физичку спремност, упорност и жељу за постизањем циља. Ово је индивидуални спорт и утолико је теже јер се појединац ослања само на себе и сопствене вештине.

На Оријентирингу је учествовало 350 учесника, конкуренција је била заиста велика. Број учесника позитивно је утицао на развијање социјалниих вештина и стварање нових познанстава. Од професора  наше школе присуствовала је професорка Физичког васпитања, Весна Момировић. Нажалост, наше ученице нису прошле даље, али су стекле лепо и корисно искуство.

 

Ђаци репортери

Милена Менчанин

Коста Станковић

Scroll to Top