
Пројекат Еразмус+ у Опатији,, чији је циљ био упознавање ученика са имплементацијом одрживих пракси у угоститељству и туризму, трајао је 14 дана (од 5.5. до 18.5. 2025. године). У мобилности је учествовало 7 ученика, смера кулинарски техничар и 2 наставника ментора.
Ученици су током ове две недеље мобилности стекли и унапредили знања везана за примену зелене економије и одрживе праксе у угоститељству и туризму.
Током боравка у Опатији, упознали су се и дружили са ученицима II и III године истог смера. На часовима вежби куварства имали су прилику да са њима припремају еколошка јела и посластице, да виде како се употребљава еколошка амбалажа и да се упознају са техникама смањења отпада.







Посебно интересантно и корисно искуство је било присуствовање радионици „Допринос употребе VR наочара одрживој пракси у куварству“, као и посете хотелима „Хилтон“ и „Милениј“.




