Бисер мора 2023.

Претходне недеље одржано је 18. издање Бисера мора, највећег куварског такмичења и фестивала гастрономије у регији. Од 2010. године поменути фестивал постао је водећи међународни фестивал кувара и угоститељских школа у овом делу Европе, којим организатор, међународно удружење Шефови кухиње медитеранских и европских регија (ШКМЕР), с партнерима окупља такмичаре и госте из бројних земаља.

Обједињује тродневно такмичење средњих и виших туристичких и угоститељских школа, конобара, наставника и професионалних кувара који се боре за јуниорску и семинарску титулу и награде. Упоредо се одржавају гастро радионице, “cooking show”-ови, изложбе, презентације стране и домаће кухиње. На такмичењу је учествовала четрдесет и једна школа и велики број професионалних кувара.

Тимови наше школе, у свим пријављеним категоријама, освојили су следеће медаље:

Ученик Богдан Петровић сребрну (“татар бифтек” и “декантирање”) и бронзану медаљу (“фламбирање пред гостом”), уз ментора Ицић Милоша. Ученици Јован Кецман и Александар Стојшић освојили су сребрну медаљу у категорији “припрема националног јела на модеран начин”, уз менторку Траживук Анђелу.

Бронзана медаља у категорији “сениор, за модерно јело” припала је наставнику Жарку Јовановићу, а за “јело од рибе” – сребрна.

Више о утисцима наших такмичара можете видети у прилогу са јутјуб канала локалне телевизије “KCNi”:

Scroll to Top