ЕТШ Филм фест

Дана 06.06.2023.године у амфитеатру наше школе, одржана је „дигитална трансформација“, кроз коју нас је водило представљање ВР наочара и по приви пут одржан фестивал кратког филма под називом „ЕТШ филм фест 2023“.

Економско-трговинска школа остварује запажене резултате на државним и међународним такмичењима у области економије, туризма, трговине, угоститељства и куварства. Овог пута дигитализација нас је одвела у седму уметност.

Ученик Лазара Јовановић 2/5, туристички техничар је снимио четири филма, који су добили запажене награде. Поред њега улоге у филмовима, тумачили су и други ученици 2/5 и 4/5. Овим путем ученици су развили дигиталну, језичку и комуникацијску компетенцију, а пре свега емпатију и толеранцију, стекли су вештине за 21.век.

Фимове је оцењивао жири у саставу:

  1. Дејан Ивановић – председник жирија
  2. Биљана Миленковић- члан жирија
  3. Марина Златановић- члан жирија
  4. Александра Микић- члан жирија
  5. Душанка Филиповић- члан жирија

     На овом фестивалу представљени су филмови:

  1. „Последњи час физичког“
  2. „Упознај своја потрошачка права“
  3. „Последњи воз“
  4. „Сан“

      Овим фестивалом послали смо поруку да сваки велики сан почиње сањарењем, да свако у себи има снаге, стрпљења и страсти да досегне звезде и промени свет. Фестивал смо посветили страдалим ученицима наше школе у недавним догађајима. Желимо да се још неки снови остваре и младост крене где је тог дана стала.

  Жири је једногласно донео одлуку и прогласио филм „Последњи воз“ као најбоље остварење. Филм се налази на следећем линку. За најбољу глуму деле место ученице Ана Јовановић и Марија Живановић.

Свима су подељене захвалнице, а Лука Милошевић је извео ауторску песму из филма „Сан“. Цео филм можете погледати овде.

Гласови публике пребројани су после приказаних филмова и резултати су објављени на Инстаграм страници школе. Најбоље оставрење по гласовима публике је  проглашен филм „Последњи воз“ а за најбољу улогу је проглашен Огњен Војиновић.

Scroll to Top