Ја сам дете, имам план: толеранција и љубав за сваки дан

У оквиру Дечије недеље, ученици Економско-трговинске школе из Смедерева учествовали су у радионицама под називом “Средњовековно скривено благо”. Радионице су одржане у просторијама Музеја, где је ученике срдачно дочекао и обратио им се педагог кустос музеја, Милан Марковић.
 

Радионице су водиле Марина Златановић, педагошки саветник, и Јасмина Илић, наставница хемије. Кроз интерактивне и едукативне активности, ученици су имали прилику да се упознају са средњовековном историјом и културним благом, развијајући притом своје истраживачке и креативне вештине.

Овај пројекат се успешно реализује већ шест година, привлачећи велико интересовање ученика основних и средњих школа. Његов циљ је да кроз практичан рад и непосредно искуство приближи младима значај очувања културне баштине.
 
Радионице су биле у складу са слоганом Дечије недеље “Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан”, промовишући вредности толеранције, љубави и заједништва међу младима. Ученици су кроз заједнички рад и интеракцију учили о важности поштовања различитости и неговања љубави, емпатије и разумевања.
Scroll to Top