55.СМОТРА РЕЦИТАТОРА  „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

И ове године је, у организацији Народне библиотеке Смедерево  у Концертној дворани Центра за културу Смедерево, одржан општински ниво такмичења рецитатора „Песниче народа мог“ 26. марта. На такмичењу је учествовало  13 основних и 4 средње школе – укупно 113 ученика. Ученици су се такмичили у три категорије.

У категорији средњошколаца нашу школу је представљала ученица Јелена Илић 3/2, ментор је проф. Татијана Јовановић. Јелена је говорила стихове песме „Са које стране“ песникиње Јелене Лукић. Добила је високе оцене у свим сегментима који се оцењују и освојила ПРВО место. Представљаће нашу школу на регионалном нивоу такмичења у Великој Плани.

У организацији Дома омладине Велика Плана 20. априла о.г. одржан је регионалани ниво такмичења рецитатора „Песниче народа мог“. На такмичењу су учествовали представници основних и средњих школа из општина  Смедерево, Смедеревска Паланка и домаћина Велике Плане.  У категорији средњих школа наша ученица 3/2 Јелена Илић, ментор Татијана Јовановић, проф.  освојила је ПРВО место! Представљаће Подунавски регион на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ која се традиционално одржава у Ваљеву, граду оснивачу такмичења.

Scroll to Top